Mixed Media Nail Art

tema: My Kingdom

RADOVI  sa NAILPRO Croatia 2019

Pravila kategorije

Natjecatelji moraju raditi  samo na propisani način.

** Ova se pravila važe za 3D Nail Art, Hand painted i aerografije. Ako se ne pridržavate bilo kojeg od pravila, za svaki proizvod koji se ne može koristiti uklanja se 10 bodova.

1.

Natjecatelji mogu podnijeti više od jednog rada, ali su dužni platiti naknadu za sudjelovanje u svakom od radova. Samo natjecatelji čiji radovi ulaze u top-10, imaju pravo akumulirati bodove za natjecanje u općem iznosu za Nailpro Cup.

Ako u top-10 uđe nekoliko radova istog natjecatelja, ukupan iznos će se računati samo za rad koji je prikupio najveći broj bodova.

2.

Svaki od radova trebao bi se sastojati od 10 specifičnih tvorničkih tipsi. Duljina tipse ne smije biti veća od 2 inča (5,08 cm), a širina je veća od ¾ inča (1,9 cm u ispravljenom stanju).

Tipse moraju biti raspoređeni po veličini. Gotove tipse treba da budu pokretne. Dizajn treba izvesti isključivo tehnikom ručnog  iscrtavanja. Tipse moraju biti međusobno odvojene, ne smiju biti međusobno spojene. Dizajn bi se trebao uklopiti u jedinstvenu sliku na svih 10 tipsi.

Ako rad nije u skladu s navedenim pravilima, suci imaju pravo odbiti bodove.

3.

Mix Media Nail Art će se ocjenjivati ​​prema sljedećim kriterijima: originalnost, vizualna zanimljivost , boja, prezentacija, balans, dizajn i detalji, dužina tipsi, opći dojam, kompliciranost, veličina, vještine i teme.

Natjecatelji moraju pripremiti pisani opis u dva dijela. U prvom detaljnom opisu materijala i procesu izvođenja nail arta, u drugoj interpretaciji teme (legendi).

Zabranjeno je spominjati robne marke i proizvođače, kao i potpisivanje rada. Nepoštivanje pravila oduzima 5 bodova od ukupnog zbroja…

Ova pravila važe za sve kategorije:
 1. Sva propisana pravila za kategorije 3D, ručno crtanje, aerografija moraju se poštivati.
 2. Natjecatelji ne smiju koristiti dizajn i logotip s autorskim pravima (autorska prava).
 3. Svi radovi moraju biti završeni prije početka natjecanja (kod kuće). Dvorana neće biti opremljena radnim mjestima i strujom.
 4. Izvorna boja tipsi nije važna.
 5. Koristite top coat, UV gel ili lak sa gliterom za sve kategorije.
 6. ** Zabranjeno je korištenje formi, kalupa i slično (isključivo tipse) . Za sve kategorije.
 7. Natjecatelji mogu koristiti slične verzije dizajna ili logotipa s autorskim pravima, ali ne smiju biti identični izvorniku. Ako je rad identičan, bodovi se uklanjaju.
 8. Radovi će se ocjenjivati ​​tijekom prezentacije.
 9. Bilo koji dizajn iz kategorije 3D nail art, Hand Painting ili Aerography koji je prethodno osvojio Nailpro natjecanje je zabranjen od strane vlasnika ili drugog natjecatelja. Organizatori Nailpro zadržavaju pravo diskvalificirati rad, ako podsjeća na dizajn koji je već osvojio natjecanje. Sve rasprave na temu dizajna odvijaju se u strogoj tajnosti. Za sve kategorije.
 Ova se pravila odnose samo na 3D nail art kategoriju:
 1. Sve 3D umjetničke radove treba izvesti profesionalnim materijalima i preparatima (monomer i akrilni prah u boji, UV / LED gelovi, lakovi, elementi dizajna i cirkoni, itd.).
 2. ** 3D dizajn ne smije da stršii iznad tipsi  više od 1 inča (2,54 cm). 3D elementi ne mogu ići van površine platoa, čija je veličina 6×8 inča.
 3. Elementi dizajna i cirkoni su dopušteni, ali ne smiju prelaziti više od 25% cjelokupnog dizajna.
Pravilo koje se odnosi samo na Hand painted:
 1. Sve radove treba izvoditi isključivo tehnikom rucnog iscrtavanja. Dopušteno je koristiti samo akrilne boje i obične lakove za nokte. Gel lakovi su zabranjeni.
Pravilo koje se odnosi samo na Aerografiju:
 1. Radovi trebaju biti  uradjeni iskljucivo pomocu boja za aerografiju.