Salon Success

Salonsko «French» modeliranje noktiju

RADOVI sa NAILPRO croatia 2019

Pravila kategorije

1.

Natjecatelji imaju na raspolaganju 1,5 sat kako bi salonsko francusko modeliranje noktiju izradili na dvije ruke, koristeći kamuflažni ili prozirni bijeli materijal za pokrivanje ploče noktiju, a bijeli – za slobodni kraj. Potrebno je koristiti ravne, papirnate ili metalne forme ili tipse. Zabranjeno je pojačavati oblike (šablone) s dodatnim metalnim pločama.

1b.

Salonski stil – standard salonskog modeliranja za potrebe natjecanja. Modelirani nokti u salonu trebali bi poboljšati izgled ruke i ukrasiti ih.

  • Imajte čvrst i nosiv izgled
  • Forma nokta može biti od ekstremne kocke do ekstremnog ovalnog oblika (salonski stiletto)
  • Odnos dužine, noktna ploča  / slobodni kraj (ružičasta / bijela) – 2: 1. Dužina se mjeri središnje od sredine smile  linije.
  • Materijal treba nanijeti u zonu kutikule, povećati prema apeksu i smanjiti do slobodnog kraja. Debljina na kraju slobodnog kraja trebala bi biti približno debljina podsjetnice.

2.

Nije dopušteno koristiti bijele tipse (samo prozirne ili prirodne).

3.

Za rad treba koristiti samo profesionalni materijal. Materijal za nadogradnju s blještavilom i bojama nije dopušten.

4.

Elementi dizajna nisu dopušteni.

5.

Prirodni nokti modela trebaju biti pripremljeni za nadogradnju prije početka natjecanja, ali je zabranjena primjena bilo kojeg materijala.

6.

Nije dopušteno nanositi prozirni materijal ili materijal boje na tipse prije nego što ga stavite na prirodne nokte.

7.

Samo se prozirno ljepilo može koristiti za fiksiranje tipsi na nokte. Za modeliranje noktiju nije dopušteno koristiti gornje tipse.

8.

Sav materijal se nanosi nakon fiksiranja tipsi na prirodne nokte.

9.

Svi instrumenti za izvođenje “smile line”, kao što su turpije, obrnute tipse i slično, nisu dopušteni. Zabranjeno je koristiti bijelu gel boju i gel lak.

10.

Turpije, polirke  za nokte trebaju biti čiste, nove i ne korišten . Dopušteno je korištenje električne turpije.

11.

Ruke modela moraju biti bez prašine i prljavštine. Dopušteni su hidratacijski agensi (ulje, losioni, itd.), Ali prekomjerna uporaba nije poželjna. Suci mogu smanjiti bodove  za prekomjernu uporabu ulja.

12.

Jedna od ruku (prema izboru natjecatelja) treba prekriti crvenim lakom. U tehnologiji gel je dopuštena gel lak. Dopušteni su base coat, ridge filler i top coat.

13.

Modeliranje druge ruke treba biti “francusko” (ružičasto / prozirno i bijelo) i polirano do sjaja za akrilnu tehniku. Finiš gel se koristi samo za gel tehnologiju.

14.

Dno noktiju na obje ruke treba izgledati jednako.

15.

Salon manikura će se ocijenjivati prema sljedećim kriterijima: smile  linija, C-krivulja, područje kutikule, forma, kontrola materijala, struktura površine, bočna struktura, prikaz, dužina,završni rad , opći dojam.

** Novo pravilo / promjene

Vlasništvo nad Nailpro natjecanjem © 2018 Publikacije kreativnog doba. Sva pravila, uključujući kriterije ocjenjivanja, NE MOGU KORISTITI, MOGU SE DOBITI NA TEMELJU PISMENOG ODOBRENJA OD NAILPRO DIREKTORA ZA NATJECANJE! Sva pravila Nailpro natjecanja su prepisana i Sva prava pridržana.